За нова международна практика се подготвят ученици от Електрониката

ЗапореднагодинаПГЕЕ "КапитанПетковойвода" ще изпрати стажанти намеждународнaпрактика в чужбина. През месец юли 15 ученици от 11 класще проведат 3-семичен производстван стаж в градВолфсберг,Австрия, по проект “Европейско измерение на професионалното обучение“финансиран попрограма„Еразъм+”, ключова дейност 1, сектор „Професионално образование и обучение“.

Приемащ партньор за пета година ще бъде професионалното училищеFachberufsschule Wolfsberg, известно с високия стандарт на професионално образование и дългогодишен партньор на кърджалийското училище. Австрийската гимназия подпомага развитието и утвърждаването на специалностите в областта на автомобилната техника в ПГЕЕ.Тяподдържа много тесни връзки с фирми и обучителни институции в областта, част от които са включени в програмата на практикатана нашите ученици.

Проектът има за цел осигуряване на по-добри възможности за професионално обучение на учениците ие насочен към надграждане на професионалната подготовка в областта на автомобилната техника, електроника и компютърна диагностика.

През месец юли 15 ученици ще заминат за Австрия и ще работят на реални работни места със съвременна електронно-измервателна апаратура, техника за контрол и управление,  оборудване за компютърна диагностика на автомобили. Ще се запознаят на практика с пневматично и хидравлично управление на автомобили, компютърна диагностика,  системи за цифрово-програмно управление. Ще им бъде представена и техниката за обработка на данни EDV-Technik. Учениците ще имат възможност да се обучават с уреди за диагностика на Bosch и Gutmann и с осцилоскопи на FLUKE - най-новото ниво на професионална техника, използвана както в  Европа, така и при азиатските автомобилни марки.

За да бъде включен в групата, която ще проведе практиката, всеки кандидат преминава през процедура по селекция, разделена на 3 етапа.През месец ноември приключи първата част -  културна подготовка и подготовка, свързана с дейности за предотвратяване на риска, а през месец март–другите два етапа, включващи специализирана подготовка в областта на автомобилната техника и езикова подготовка.

Тогава ще бъде определени съставът на групата участници.

Ползите от тези практики са безспорни. Резултатите, които постигат учениците, са стимул за тях, повишават мотивацията за учене и за подобряване на нивото на знанията и уменията им.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини