Мъже в зряла възраст се тъпчат с дрога, единият къта незаконен пистолет

19 монети, газов пистолет и пълнител за него са били открити в дом село Рани лист, обитаван от 53-годишен. Претърсването от криминалисти на РУ-Кърджали е било извършено в петък около 17 часа. Оръжието не е било регистрирано, престои експерти да се произнесат за стойността на монетите. Вещите са иззети и са на съхранение в РУ-Кърджали. Процесуално-следствените действия са извършени в хода на образувано бързо производство срещу 53-годишния мъж за управление на автомобил след употреба на наркотично вещество. Той се движил с „“Форд“ и бил спрян за проверка в кв.“Възрожденци“ в Кърджали. Тестът за употреба на наркотик отчел положителен резултат за амфетамин. Водачът е отказал кръвна проба за химически анализ. Бил е задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Бяло прахообразно вещество е било иззето при претърсване на жилище в областния център, обитавано от 44-годишен. Полицаи от РУ-Кърджали са открили наркотичното вещество в петък около 17 часа. Субстанцията е иззета и предстои да бъде определен видът ѝ чрез тест. Образувано е досъдебно производство.

Досъдебно производство за кражба от частен дом в село Житница е образувано в РУ-Кърджали. Извършителят разбил входната врата и откраднал златни накити. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Полицията издирва автора на престъплението. Още една кражба от жилище в село Зелениково се разследва в РУ-Кърджали. От дома на 19-годишен изчезнали 310 лв. и валута.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини