Американският баскетболист Джими Хънт демонстрира забивки в „Славейков”

Изображение 1 от 2

    В истински спортен празник за малки и големи се превърна гостуването на баскетболната звезда от САЩ Джими Хънт в СУ „П.Р.Славейков“ днес следобед. Поводът за визитата му в най-голямото кърджалийско училище е участие в демонстрационен баскетболен мач със млади спортисти от баскетболните секции на „Славейков“ и Езиковата гимназия. Инициативата се провежда във връзка с Месеца на Америка, който вече осма година се организира от Дружеството „Приятели на САЩ“, с с председател Валентина Иванова, Клубът на американските възпитаници /US-Kardzhali Alumni Club/, Посолството на САЩ и Община Кърджали.

    Гостът остана очарован от посрещането на училищното ръководство в лицето на директора Милко Багдасаров. Особено бе впечатлен от пълните с купи и спортни трофеи витрини. Най-много обаче се зарадва на децата, които с нетърпение го очакваха във физкултурния салон – спортисти-баскетболисти и куп запалянковци от началните класове, дошли да погледат. Знаменитият спортист веднага стана обект на тяхното възхищение. Баскетболната звезда им разказа за себе си, за своята спортна кариера, за любимите си певци и отговори на много върпоси, които силно вълнуваха децата. Някои от младите баскетболни надежди премериха своята височина с госта. Най-малките поискаха автографи и си направиха сефлита с него. Хънт се снимка и с присъстващите в залата отбори.

    На демонстрационната тренировка с младите баскетболисти, Джими Хънт показа майсторски техники при разиграването на топката, тънкости при позицията на тялото при дриблиране и други професионални тайни, които той сподели със спортистите.В демонстрацията участваха момичетата от баскетболен клуб „Орфей“ и момчетата от Езиковата гимназия „Христо Ботев“.

    „Ако това е професията, която децата са избрали да следват, бих им дал няколко съвета от моя опит. Но независимо с какво ще се заемат, бих им казал, че човек трябва да се труди и да е уверен в себе си. Това са едни от основните неща, независимо с какво се занимаваме. Искам да ги насърча и да им споделя моя опит“, каза за медиите Джими Хънт.

    Гостът сподели още, че най-важното, което първият му треньор по баскетбол му е дал в играта са технически познания  и увереността, че е добър спортист. Това му е помогнало много, за да се изгради като силен състезател. Тези неща две основни неща той се опитва да предаде и на младите.

    Вълнението на децата от досега с баскетболната звезда подсказва, че със сигурност контактът му с тях ще остави ярка диря в спомените им.

    Джими Лий Хънт е роден на 14 септември 1982 г. в Ютика, Ню Йорк. Девети най-добър реализатор за всички времена на Франклин Пиърс Колидж, САЩ. Бивш член на Harlem Globe Trotter (2004,2005).
    Състезавал се е за отбори в Словения, Италия, Германия, България, Чехия. Най-добър реализатор и подавач на Словения за 2006 г. Най-полезен играч /MVP/ на първенството в Словения за сезон 2006–2007 г. Участник в осем Мача на звездите, шест пъти е финалист в конкурс по забивки.
    В продължение на девет години Джими е треньор в колежански баскетболни кампове за деца и подрастващи в САЩ. Изготвя персонални тренировъчни сесии за подготовка на кандидатстващи в американски колежи. Участник в NBA камп на Atlanta Hawks.
    През  2017 година създава Basketball LAB – Баскетболна лаборатория за индивидуални обучения на деца и ученици. 

    Медийни партньори на проявите за Месеца на Америка са в. „Нов живот“, Общинско радио и БНР – Кърджали.

    През утрешния ден – 3 февруари, от 11 часа в Обединен детски комплекс – Кърджали, ще се проведе лекция за новите заплахи в интернет-играта „Синият кит“, която ще бъде изнесена от Георги Гачев, преподавател в Института по математика на БАН.

    Текст : Божидара АНГЕЛОВА

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Вз
      Вземете мерки
      0 -2
      18:25, 2 фев 2018
      Деца не се унижавайте , не се кланяйте на негри.
      • Ми
        Митака е на всякъде
        0 0
        12:24, 22 сеп 2018
        Негър, но никога няма да си му на нивото, боклук😡
    Последни новини