Задържаха дрогиран зад волана, отказал тест за наркотици

26-годишен се движил с товарен автомобил „Мазда“ и бил спрян за проверка снощи около 20,40 часа на КПП „Чилик“. Тестът за употреба на наркотици отчел положителен резултат. Шофьорът отказал кръвна проба за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Кърджали. Образувано е бързо производство и работата продължава разследващ полицай.

В РУ-Кърджали се извършва проверка за употреба на алкохол на водач, който е бил осъден с влязла в сила присъда за същото деяние. 37-годишен, причинил катастрофа на ул.“Металург“ в Кърджали, е бил с положителна проба за алкохол – 0,69 промила. След извършена справка се установило, че той вече има присъда за това, че е управлявал автомобил с над 1,2 промила алкохолна проба. Сектор „Охранителна полиция“ в управлението продължава работата по случая.

36-годишен водач е бил установен да управлява товарен автомобил, след като му е била наложена принудителна административна мярка за временно отнемане на шофьорската книжка. Проверката по случая се извършва в РУ-Кърджали.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини