Спортистът на 2017 г. в Кърджали Димитър Калчев с ударен старт в САЩ

Спортистът на 2017 г. в Кърджали и носител на титлата Мистър BGvolleyball.com 2017 Димитър Калчев стартира ударно третия си сезон в американското колежанско първенство в САЩ.

Тимът на Калифорнийския държавен университет, в който се състезава посрещача, започна годината със серия от 3 победи. 

 Първият съперник на "матадорите" бе отборът на Сейнт Френсис, на който дадоха само гейм. Българинът бе с ключова роля за успеха и се нареди на трето място сред реализаторите на срещата, като се отчете със 16 точки (3 от които от блокада). 

 В петък Калчев и съотборниците му се наложиха категорично над волейболистите на Института по технологии на Ню Джърси. Нашето момче отново заблестя, записвайки на сметката си 3 аса. 

 Последният двубой от серията бе срещу Принстън. Калифорнийците отново имаха превес над класния си съперник във всички елементи и съвсем закономерно изковаха победата, въпреки опитите им да се върнат в мача. 

 Представянето на българина му донесе редица похвали, като треньорът Джеф Кембъл не пести суперлативи по отношение на състезателите си: "Играхме много добре, а Арвис и Димитър сервираха добре, което беше най-важното за успеха ни". 

 Следващата среща за "матадорите" е срещу Мърсид на 12 януари (петък), от 9:00 ч. б.в. Това ще е и първото им домакинство за сезона. 

http://bgvolleyball.com

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини