Кметът дари новородените в болницата

Вчера кметски екип начело с градоначалника инж. Хасан Азис и неговия заместник Веселина Тихомирова посетиха родилно отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”, а поводът бе първото родено бебе в България за 2018 година, което проплака именно в кърджалийското здравно заведение. Това стана точно в 0,1 часа на 1 януари. Детето е момиченце, казва се Айсун, което в превод означава Лунно сияние, тежи 2,750 килограма и е високо 48 см. От тогава до днес още три са родилите се в кърджалийската болница деца. А последното бебе, проплакало за първи път там през старата 2017 година също е момиченце.
Кметския екип бе посрещнат от директора на болницата д-р Тодор Черкезов, лекарят изродил бебетата в новогодишната нощ д-р Георги Георгиев, старши медицинската сестра в родилно отделение.
Бебенцата и майките им получиха от кмета инж. Хасан Азис цветя и аксесоари от първа необходимост за родилки и бебета, както и големи мечоци кукли. А екипът на родилно отделение като символ на зараждащия се живот в буквалния и преносен смисъл бе дарен с Дървото на живота, познато още като Дървото на парите, Дървото на късмета и Дървото на приятелството. Кметът инж. Хасан Азис поздрави всички – бебета, майки и екип и откри знак в това, че първото бебе в България се е появило именно в кърджалийската болница.
„Всяко дете, което се ражда в България е един добър знак. А за мен като кмет на Кърджали това, че първото бебе се е родило именно тук, е знак за това, че ние задаваме живота в нашата страна като нова надежда, любов, желание за живот. Разбира се по този начин ние задаваме като модел на съществуване развитието. Тук интересно е да се каже, че родителите на първото бебе на България за 2018 година са имали възможност то да се роди и в Пловдив, но са предпочели това да стане в Кърджали. Това е добрият знак за нас, защото човек ражда детето си там, където се чувства най-сигурно. Това означава, че хората приемат Кърджали за свой град, свой дом, сигурно място, където поколението им ще бъде свързано с града ни. ”
Кметът инж. Хасан Азис коментира още, че последното бебе за 2017-а и първото за 2018 година са момиченца. „Това ни дава надежда, че 2018 година ще бъде една хубава, плодородна година за нас.”, каза още кметът.
През 2017 година в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” са се родили 725 бебета /с 8 по-малко от 2016 година/, от които и 6 двойки близнаци.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини