Призив от Турция: Турци в България, обединявайте се!

Всички политически партии в България, чиито членове се явяват етнически турци да се обединят, това призова почетният председател на Конфедерацията на балканските и румелийски турци Турхан Генчоглу.
Генчоглу направи това изявление на 24 декември в град Бурса по време на конгреса на най-влиятелната изселническа организация в Турция „Балгьоч“.

„Забравяйки какво е било направено в миналото, вече е време за обединение. Кой е имал грешки в миналото не е важно. Да оставим какво е било вчера и да гледаме какво ще е утре. Да забравим дразгите помежду си, да се обединим и да действаме заедно. За да можем по-добре да работим в следващия парламент, като коалиционни партньори, за благото на сънародниците ни там. Това е общото желание на всички сънародници, без значение дали живеят в България или Турция „каза още Генчоглу пред хиляди наши изселници в Бурса.

Ажанс България

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    On
    onzi
    0 0
    20:15, 27 дек 2017
    Уяяя ми ще обедениш ти... гейзар прост!!!
  • 2
    Турхан да си гледа работата.
    Никакво обединение с предателите на турския род от ДуПеСе. Това са турци слуги на българските етнически националисти, такива като кмета на кърджали дето скланят глава пред личности като Полковник Васил Делов, извършили първото етническо прочистване в Източните Родопи.
Последни новини