Да дарим добро! - Езикова гимназия „Христо Ботев” дари 7400лева

С това послание и мото в залата на театър „ДимитърДимов“ на 21.12.2017 г.започна ежегодният Коледен благотворителен концерт на Езиковата гимназия „Христо Ботев”.

За тазгодишния грандиозен спектакъл на сцената  се включиха над 160 ботевци, обединени от благородната идея да дарят надежда. По традиция събраните средства от благотворителните базари и концерта ще бъдат внесени за лечение на нуждаещи се хора от област Кърджали. Ботевци се присъединиха към инициативата на Областиня управител Никола Чанев „Да дарим надежда“ със сумата от 5 255 лева. По този начин голямото семейство на Езиковата гимназия изрази своята съпричастност към човешката болка.

Зрелостниците от 12А2 клас и техните съученици от 11А1 организираха двудневен благотворителен базар, томбола и подвижно фото студио и успяха да съберат 2145 лева за лечението на Жан Иванов Иванов на една година и половина от град Елин Пелин и трогнаха всички в училище.

В концерта по сценарий на г-жа Нели Яръмбойкова и режисурата на актьора Атанас Атанасовсветлините на прожекторите   осветиха незабравими персонажи. Дядо Коледа и Снежанка работиха под прикритие, за да разберат дали младите таланти ще успеят за пореден път да изненадат претенциозната публика.  „Проверката“  беше непрекъснато съботирана от „ученическия патрул“ , но накрая гостите от Лапландия бяха приятно изненадани от разнообразните таланти, възпитани в клубовете по проект „Твоят час“.

Коледният концерт бе представителна изява на клуб „Драматургия“ и клуб „Хороводец“ по проект „Твоят час“.

Младите артисти заслужено получиха цветя от Областния управител г-н Никола Чанев и Кмета на община Кърджали – инж. Хасан Азис.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини