Деца танцуваха за деца,събраха пари за лечението им

Над 20 училища от цялата област взеха участие в благотворителния базар под патронажа на областния управител Иванка Таушанова в подкрепа на децата с увреждания – 6-годишния Георги Вълчев от Кърджали и 4-годишния Гюркан Наим от с. Добриново. Тази година Гошко и Гюркан са лицата на кампанията „Да подарим надежда за Коледа”. Учениците, участници в изложението, предложиха на многолюдната публика изключително атрактивни сувенири, сурвачки, дърворезба, керамика, украса, кулинарни вълшебства, плетиво и много други. Сред най-впечатляващите бяха макетите на Колизеума и Двете кули, изработени от гимназията по строителство, които бяха закупени от областния управител Иванка Таушанова и заместник-областния управител Асен Тюрдиев. Откупки от базара направиха представителите на Ротари и Лайънс клуб, множество държавни институции и граждани.

По-късно в препълнения салон на Дома на културата се състоя  празничния коледен концерт за  лечението на Георги и Гюркан, в който взеха участие детски самодейни състави от региона. Само от продажбата на билети за него бяха събрани близо 1 000 лева.   

За последните три години в кампанията  „Да подарим надежда за Коледа” са събрани над 37 000 лева, които са послужили за лечение и рехабилитация на пет болни деца. 
Набирането на средства за лечението на Георги и Гюркан  продължава по банков път в  Първа инвестиционна банка – клон Кърджали
IBAN – BG 43FINV91501204222439
BIC- FINVBGSF
ъГълъб

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини