Теодосий Спасов: Обичам изненадите, музиката ме води

Теодосий Спасов  е на сцената в Хасково за последния си концерт за годината.

Именитият музикант свири пред хасковската публика в Коледния концерт заедно с Камерния оркестър на Хасково, Народния оркестър и квартет „Българка джуниър“.

- Как успяхте в своето много ангажирано сценично ежедневие да се включите в хасковския коледен проект?

- Планирах внимателно времето, защото за този съвместен концерт получих покана от общината още докато бях на Джаз фестивала в Хасково. Това ще ми е последния концерт за годината, след него минавам на страната на публиката, на зрителите, на дегустаторите. На заслужена почивка.

- Чудесен подарък е наистина този концерт в навечерието на толкова хубав празник, какъвто е Коледа. А концертът е своеобразно продължение на един предишен проект с Георги Андреев, който усмихна Хасково. Тази симбиоза между народната музика и класическите музиканти наистина е магическа.

- Има условия в Хасково и затова се получава. Когато има такива оркестри е хубаво да се пише и такава музика. В този концерт ще има българска авторска музика. Нещо, което създаваме тук, в България. И всички, които обичат българската музика и живеят извън страната, само могат да си сверяват часовниците какво се случва тука.

- А вие къде ще изкарате празниците?

- Вкъщи със семейството. Ние спазваме традициите на празника. Коледа е време, когато наистина се събираме всички. Най-близки, за да бъдем заедно и да си раздадем време и любов един друг. А за новата година си пожелавам нов късмет.

- Когато си пожелавате късмет, това означава ли, че си пожелавате и изненади или сте човек на планирането?

- Не, аз не съм човек на планирането. Дори и в ангажиментите не съм от тези, които планират с години напред. Обичам няколко месеца само по-рано да се движа. Обичам изненадите и съм се оставил на музиката, която ме води и ми е интересна. Не се интересувам от пътуванията, само няколко дни преди това проверявам дали всичко е наред с билетите. Гледам да я карам по-лежерно, защото другата ситуация е стрес - да планираш, да изчисляваш, да нагласяваш. Нашият живот – музикантският, е свързан с писане на музика, с пътувания. Ние сме родени да се раздаваме на хората.

- А усещате ли удовлетвореност, това, което вие давате на публиката, да се връща към вас?

- Хората, които идват на концертите ми, се отблагодаряват за това, което аз им давам - със своето внимание към мен и обич. Затова благодаря на моите приятели и почитатели-аз правя музиката за тях, не за хейтърите.

- Вие с какво усещане ще се разделите с 2017 година, каква беше тя за вас?

- Много плодотворна, благодаря - хубава година беше. Много неща се случиха - записи, пътувания, концерти. Благодарен съм на времето, което ми подари 2017 година.

Интервю на Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини