Малки коледари сурвакаха общинското ръководство в Ардино

32 коледари - първокласници от СУ „Васил Левски“ в Ардино с ръководител Севда Костадинова от клуб „Приказен свят“поздравиха общинските съветници и кметския екип на общината, преди началото на последното за годината заседание на местния парламент. Малчуганите, с коледарски геги, облечени в народни носии и нахлупени с калпаци, откриха сесията с наричания и изпълниха залата на общинската администрация с надежда и коледно настроение.Коледарите сурвакаха ръководството на общината, начело с кмета Ресми Мурад, председателя на общинския съвет Сезгин Байрям и местните парламентаристи за здраве, берекет, късмет и благополучие.

От името на местната власт,кметът Ресми Мурад, благодари за хубавата програма на коледарите и техните ръководители. Той пожела най- красивата Коледа на децата и много големи подаръци под елхата.Всички деца получиха от общината шоколадови лакомства.

В дневния ред на последното за тази година заседание на Общинския съвет бяха включени 12 точки. Местните парламентаристи приеха програма за развитие на читалищната дейност на територията на общината през следващата година. Дадоха съгласие за учредяване на Сдружение за хуманно отношение към безстопанствените кучета и за членство в Сдружението за решаване на общи въпроси и за постигане на цели от взаимен интерес с регионално значение

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини