Кмет, деца и „Дънди” събраха хиляди левове за лечение на момиче от Крумовград

Приключи коледният благотворителен базар, организиран от Общинска администрация – Крумовград. Той бе организиран и с подкрепата на БЧК, НЧ „Хр.Ботев 1914″, СУ „В.Левски“, ЦПЛР-ОДК, Пенсионерско дружество, Комплекс за социални услуги, детските градини в Крумовград и самодейните колективи от града в подкрепа лечението на 20-годишната Айбениз Мюмюн Али, която страда от детска церебрална парализа и се нуждае от оперативно лечение за подмяна на вентрикулен шънт.

За провеждане на животоспасяващото лечение на момичето бе необходима сумата от 10 000 лв., непосилна за нея и близките й.

Общинска администрация се обърна с покана към институции и граждани да подкрепят инициативата. Дни наред, деца от учебните и детски заведения на територията на общината, от извънучилищни звена, малките участници в проект „Подкрепа за предучилищното възпитание в община Крумовград“, самодейци, пенсионери и граждани, изработваха сурвачки, картички, празнични аксесоари, вкусни сладкиши и храни за празничната трапеза с огромното желание.

В резултат на мащабната кампания в помощ на момичето от благотворителния коледен базар бе събрана сумата от 5 510 лв. По инициатива на кмета на общината Себихан Мехмед, с решение на ОбС-Крумовград беше отпусната еднократна парична помощ на Айбениз в размер на 4 000 лв.

„За усмивката на Айбениз и нейното семейство“ в подкрепа на обявения от общината благотворителен базар, служителите на „Дънди Прешъс Металс“ Крумовград организираха самостоятелен базар в минната компания, където служители и гости с удоволствие даряваха средства за здраве. От разпродажбата на сладки и солени изкушения, артикули с логото на „Дънди Прешъс Металс“ и лични дарения, бе събрана сумата от 3 570 лв. Съпричастно с благородната инициатива на община Крумовград, ръководството на „Дънди Прешъс Металс“ взе решение да утрои събраната от служителите сума и така ще дари на семейството на Айбениз-10 000 лв.

В навечерието на Коледа, обединени около желанието всички заедно да сътворят добро и да помогнат на Айбениз,  самодейците от Крумовград  изнесоха концерт „С песен, усмивка и надежда“.

http://krumovgrad-bg.com

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини