Електрониката отбеляза 173 години от рождението на своя патрон – Капитан Петко войвода

На 18 декември учениците и учителите от Професионална гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода“  тържествено отбелязаха патронният празник на училището.

Официални гости на тържеството бяха представители на Тракийско дружество в Кърджали, на Обществения съвет на ПГЕЕ  и инж. Елена Петкова – управител на една от фирмите , в които се провежда практическото обучение на учениците от гимназията.

На 18 декември се навършиха 173 години от рождението на националния герой на България  -  Капитан Петко войвода.   Личност–природно надарена, с богат ум, със здрав разсъдък, с рицарски дух, с непоколебима воля, с невероятно постоянство. Сред съвременниците си той  е от малцината, които се радват на  обичта и признанието на всички български граждани без разлика от етнос, религия или политическа   принадлежност.

В словото си по случай празника директорът на гимназията, госпожа Таня Тюркеджиева, поздрави всички присъстващи, представи постиженията на училището през изминалата година и пожела на учениците и учителите  в делата си  да бъдат достойни наследници на Капитана.

В седмицата преди празника  бяха  проведени конкурси за презентация и есе, посветени на живота и делото на Капитан Петко войвода и  волейболен турнир между класовете. На тържеството директорът връчи награди на победителите.

Оличени бяха и участниците в националното състезание „Стъпала на знанието. Български език и литература“, голяма част от които се подготвят за следващият етап.

За доброто  настроение на  гимназистите се погрижиха  участниците от клуб ,, Музика и театър“, създаден по проект „Твоят час”, и ръководен от асистент Светла Дамакова.  

След края на тържеството, под звуците на духовия оркестър на община Кърджали, учениците и техните преподаватели проведоха традиционното шествие  и поднесоха венци и цветя пред паметника  на Капитан Петко войвода.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини