Щурмови валежи паднаха в Кърджали, дъждът парализира транспорта

Щурмови количества дъжд се изсипаха в последното денонощие над Кърджалийска област. Те варират от 40 до 50 литра на квадратен метър и представляват опасно явление. Критичното количество е 30 л/кв.м . Не се оправда прогнозата за оранжев код. Валежите съответстваха на жълт, който се прогнозира за областта днес.

В последното денонощие в Кърджали се изсипаха 30 л/кв.м, което доведе до парализа на транспорта. Хората се опитваха да се предвижват с таксита избягвайки поройният дъжд в края на работното време, както и реките по улиците. Това обаче се оказа невъзможно. Таксиметровите централи приемаха поръчки , без да са в състояние да ги изпълнят. Кърджалийци газеха мокри във водните потоци.

Най-голямо количество дъжд се изсипа за денонощие в община Ивайловград-50 л/кв.м. В Джебел валежите достигнаха 30 л/кв.м, а в Крумовград-35 л/ кв. м.

За днес нашите синоптици прогнозират облачно време. Облачността ще достигне 98%. Вероятността за валежи е 49%, а очакваните количества 1,1 мм. Тихо време с полъх на вятъра от 1,3 м/с. Няма вероятност за буря. Температурите ще варират от 2 до 6 градуса.

Утре вече няма да има валежи.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини