Паисиевци отбелязаха Деня на християнското семейство

21 ноември е ден, който съчетава в себе си два празника. На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство, и Световен ден на поздравите (World Hello Day), който се чества от 1973 г. по инициатива на двама братя от щата Небраска – Майкъл и Брайън Маккормик, като реакция срещу засилването на международното напрежение.

Соята представа за дома като свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци и знания за света, показаха учениците от IV Гклас с класен ръководител Ваня Димова, а съучениците им отIV Б клас с класен ръководител Анна Владимирова се включиха в 44 - тия поред Ден на поздравите. Чрез забавни и интересни информационни инициативи те се запознаха с начините, които хората по света използват, за да се поздравяват.

Паисиевци се докоснаха до нашите изконни български традиции и до посланията на хора от над 180 страни, сред които 31 носители на Нобеловата награда за мир. Включвайки се в тази традиция, те демонстрираха значението на личната комуникация за запазване на мира и на убеждението, че животът на всеки един зависи от семейството, добрия личен пример, естественото човешко общуване.

Ето и тяхното послание:

ЗДРАВЕЙ!
Нека войни да няма,
Аз – Ти – Ние

сме светлина голяма!

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини