Черният петък блокира карти. Преглед на печата

"24 часа"

Черният петък блокира карти

Близо 6 млн. лв. на ден ще бъдат похарчени само за покупка по интернет по време на Черния петък, показват данни на онлайн търговци. Основният интерес към покупката на уреди за дома, телевизори и телефони.

От най-големия онлайн търговец eMAG съобщиха, че само в първите 3 часа след старта на намаленията в 7,06 часа сутринта е имало 561 600 посещения на платформата. Поръчани са били над 121 500 продукта.

"Труд"

Всенародна борба за чист въздух

Мерки за намаляване на замърсяването на въздуха бяха обсъдени на конференция в София, организирана от Министерство на околната среда и водите. Във форума днес участваха екоминистърът Нено Димов, вицепремиерът Валери Симеонов и представители на институциите, които имат отношение към решаването на проблема. Европейската комисия вече осъди България заради мръсен въздух в почти цялата страна. Правителството търси отсрочка, за да предприеме мерки за справяне с проблема, иначе ни чакат солени глоби.

"Стандарт"

Здравният министър отписва клиничните пътеки

Моделът с клиничните пътеки е изчерпан, призна здравният министър Кирил Ананиев в отговор на д-р Георги Михайлов от БСП в рамките на парламентарния контрол. По думите му, трябва да се проведе сериозна дискусия как да се преосмисли той - като се развие или направо да се промени.

Ананиев призна, че хоспитализациите се увеличават, след като соцдепутатът констатира, че според данните от огласеното вчера проучване на Евростат нашата страна е на първо място по брой хоспитализации в ЕС на 1000 души население. "Наистина има такава тенденция", съгласи се Кирил Ананиев и обяви, че е поръчал финансов анализ на болниците с над 50 на сто държавно участие.

"Монитор"

20 бона хонорар за звезда на коледния купон

От 15 до 20 000 лв. ще трябва да броят собствениците на заведения, ако искат гвоздеят в програмата им за новогодишната нощ за бъдат Азис или Ивана. Изпълнителят на "Мотел" отдавна подбира участията си у нас, като на 31 декември поема ангажимент на частно парти. Азис не мобилизира бенда си за по-малко от 17 000 лв.

Фолкфурията Ивана ще весели пазарджиклии и гости навръх Новата 2018 година, като концертът ще бъде по традиция на площад "Константин Величков" пред сградата на едноименния драматично-куклен театър в града. Цената за участие на Ивана включва бенд, двама вокалисти, които покриват репертоар от широк спектър - от турбофолк кючеци през поп класики до джаз стандарти и естрадни шлагери

"Сега" 

Брюксел ни предупреди за нов имотен балон

България е сред европейските страни с тревожно надценен пазар на недвижимите имоти. Цените на жилищата у нас растат с едни от най-ускорените темпове през последните две години в Европа, което е обезпокоително на фона на високата задлъжнялост на бизнеса и домакинствата. Това предупреждава Европейската комисия в последния си доклад за страните с прекомерни макроикономически дисбаланси.

"Дума"

"Великата ограда" по границата падна пак

Нови доказателства, че струващата близо 200 млн. лв. телена ограда по границата с Турция продължава да се разпада, представи вчера Елена Йончева. На снимките, направени в района на Малко Търново в 7,52 ч. на 21 ноември, се вижда, че т. нар. преградно съоръжение е смачкано на земята като прегазено с булдозер. "Става въпрос за огромна корупционна сделка, данъкоплатците са платили между 800 и 1000 лв. за линеен метър", възмути се депутатката от "БСП за България".

"Аз имам и снимки там, където имаше пробиви, че всичко това е буквално бетонирано и направено", опита се да опонира на очевадното вътрешният министър Валентин Радев.

"Капитал"

Уроците от първата стартъп вълна

Има една част от българския бизнес, от която новините са почти само добри. Там компаниите и хората, които ги управляват, са по-малко конкуренти и повече партньори. Те гледат не само собствения си интерес, но и как да развиват заедно средата, в която работят. Спечелилите се чувстват длъжни да дават част от парите си на нови играчи, така че и те да получат шанс да пораснат. Предприемачеството не е празна дума, а начин на мислене, с който по-напредналите се опитват да заразят колкото се може повече хора. Уменията за правене на бизнес не се пазят, а напротив - споделят се с тези, които имат нужда от тях. Там неуспехът не е трагедия, а ценен опит, който дава нови сили. Усещането е, че успехът е винаги зад ъгъла.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини