Мъжете се влюбват за уникалните 8,2 секунди

За да се влюбят от пръв поглед, на мъжете са нужни 8,2 секунди, откриха учени, цитирани от в. "Дейли телеграф" и в. "Дейли мейл".

Ако един мъж гледа в очите една жена само четири секунди, това означава, че тя не му е направила голямо впечатление. Ако остане загледан в нея повече от 8,2 секунди, това може да означава, че той вече е влюбен в нея, твърдят учените в сп. "Аркайвз ъв секшуъл бихейвиър". То се издава от Международната академия за сексоложки изследвания.

Що се отнася за жените обаче, те се взират в мъжете за същите периоди, независимо дали ги намират привлекателни или не.

Със скрити камери учените проследили движенията на очите у 115 студентки и студенти, докато те разговаряли с актьори и актриси. След това студентите били накарани да преценят доколко привлекателен намират събеседника си.

Мъжете гледали в очите актрисите, които намират привлекателни, средно 8,2 секунди. Когато смятали събеседниците си за по-малко привлекателни, мъжете ги гледали само 4,5 секунди.

Студентките гледали актьорите толкова дълго, колкото мъжете гледали актрисите.
Учените смятат, че мъжете използват контакта с очи, за да откриват здрави и плодовити партньорки.

Дамите обаче са по-предпазливи. Те се стремят да не привличат ненужно внимание към себе си, тъй като то може да доведе до нежелана бременност и самотно майчинство. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини