Боил Банов подписва договор за сътрудничество с Лувърa

Договор за сътрудничество с музей "Лувър" ще подпише министърът на културата Боил Банов по време на своето посещение в Париж, съобщиха от Министерството на културата.

С това той ще продължи инициативата на предшественика си Вежди Рашидов за съвместни изложби и обмен на специалисти с "Лувъра".

След успеха на изложбата "Епопея на тракийските царе - Археологически открития в България" в Париж и "Срещи с египетския жрец" в София и в Пловдив, през 2018 г. предстои нова изложба на български културни ценности в Париж. Акцент ще е периодът на Първото Българско царство.

Министър Банов ще представи и поредния обект, с който България ще кандидатства за вписване в индикативната листа на ЮНЕСКО за паметниците на световното културно наследство. Това са мозайките от Епископската базилика на Филипопол, известна като Голямата базилика в Пловдив.

Боил Банов ще участва и в церемонията по изпращането на Ирина Бокова, която бе начело на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура - ЮНЕСКО, в продължение на 8 години.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини