80% от българското население са дебилни (видео)

Парламентарната група на ГЕРБ поиска оставката на депутата от БСП проф. Иво Христов, който който заяви, че 80% от българския народ са дебили.

Вчера (7 ноември) "червеният" народен представител сподели видео във Facebook, в което той заявява, че 80% от българското население са дебилни и дори трудно се подписват. По-късно той изтри видеото. Днес се извини за думите си в куоларите на парламента. Съпартиецът му , Драгомир Стойнев обяви, че левицата ще излезе с политическа декларация. Декларацията бе прочетена от депутата Валери Жаблянов. В нея БСП защити червената армия, която е участвала в спасяването на българските евреи. От трибуната Жаблянов изрази безпокойството си днешната дискусия да се фокусира върху периоди, които разделят нацията ни. 

"Оставката на проф. Иво Христов е задължителна в създалата се ситуация след изказването му, извинението не е достатъчно", каза народният представител от ПГ на "Обединени патриоти“ Милен Михов.

Скандалното видео

На лекция пред "Ротари клуб" в Раднево Христов развива теория, че скандалът с изявлението на говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова е манипулация, като той напълно подкрепя нейната позиция, че "Червената армия" е спасила българските евреи.

"Във връзка с въпрос относно пропагандата и манипулацията на информацията, зададен на среща с обществеността, точните думи в отговора на проф. Иво Христов са : “Като се отчете, че 80% от българското население са дебилни и дори трудно се подписват, това работи безупречно”. Конкретното изречение е извадено от контекста тенденциозно и широко цитирано умишлено. Пореден пример за целенасочена, злонамерена и агресивна пропаганда. “Дебилен” e медицински термин, използван и като художествен похват, но очевидно е интерпретиран неправилно. Целта на тази операция е да измести дебата от реалния към измислен проблем. А реалният проблем е оскверняването на Паметника на Съветската армия, което е в грубо противоречие с международноправни задължения, по които Република България е страна." Видеото можете гледате тук - коментарите по темата за спасяването на евреите са около 15-тата минута

 

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Цъ
    Цъ,цъ цъ....
    3 -1
    17:22, 8 ное 2017
    Нагъл червен боклук.
  • 2
    Ре
    реалист
    1 0
    13:55, 9 ное 2017
    Да дебилни са всички които гласуват за БСП

Още новини

Последни новини