Първа оставка в кабинета "Борисов 3". Преглед на печата

Европредседателство.

"Сега":

Президентът Радев си назначи секретар по Българското председателство

С указ президентът Румен Радев назначи Николай Милков за свой секретар по Българското председателство на Съвета на ЕС - 2018, съобщава президентският прессекретариат.

Николай Милков e дългогодишен дипломат от кариерата и е заемал редица ръководни длъжности в държавните институции и дипломатическите ни представителства в чужбина. От 2013 до 2017 г. е посланик на Република България в Канада, а в периода 2010-2013 г. е постоянен секретар на отбраната. От 2005 до 2009 г. Николай Милков е генерален консул на България в Ню Йорк, а от 2001-2004 г. е посланик на България в Румъния.

Завършил е "Международни отношения" в УНСС и има научна степен "Доктор на историческите науки". 

Оставка.

"Дума":

Първа оставка в кабинета "Борисов 3"

След по-малко от половин година първата министерска оставка в правителството е факт. Причината са разкрития, че докато Николай Петров е бил директор на ВМА, а дъщеря му Руслана Петрова - началник на кабинета на здравния министър Петър Москов, фирма на мъжа, с когото тя живее, печели обществена поръчка на военната болница. Договорите са за близо 1,2 млн. лв. (без ДДС). Макар случаят да е отразен в одитен доклад, военната прокуратура отказа да образува наказателно производство. Проверката е по искане на служебния министър на отбраната Стефан Янев.

Петров е шестият здравен министър в правителствата на Борисов и четвъртият, подал оставка заради скандали.

СГС.

"Монитор":

СГС отряза върховен съдия за шеф

Общото събрание на Софийски градски съд не прие предложението на съдии от СГС съдия Геника Михайлова от ВКС да бъде предложена на Съдийската колегия на ВСС за административен ръководител на СГС, съобщиха оттам.

Кандидатурата на съдия Михайлова е била издигната от трима съдии, които се мотивирали, че тя е диалогичен човек, който си отстоява мнението и има силно чувство за справедливост. За съдия Михайлова обаче гласували 29 съдии, 11 били против, а 30 се въздържали. Съдия Михайлова е от Трето гражданско отделение на ВКС.

На Общото събрание били издигнати и кандидатурите на съдия Десислава Попколева, която в момента е изпълняващ функциите председател на съда, и на съдия Владимир Вълков, но те не дали съгласие, съобщават още от СГС.

НЗОК. 

"Дума":

С над 3,8 млрд. лв. ще разполага касата

Правителството одобри законопроекта за бюджет на НЗОК за 2018 г. и предлага на Народното събрание да го приеме. Предвидени са 3,859 млрд. лв. приходи и трансфери. Здравноосигурителните приходи са 3,818 млрд. лв., от които над 2,5 млрд. са от здравни вноски и над 1,26 млрд. лв. от трансфери за здравно осигуряване.

За медицински дейности са предвидени 2,337 млрд. лв. От тях за личните лекари са предвидени 207,2 млн. лв., за специалистите в извънболничната помощ (вкл. за комплексно диспансерно/амбулаторно наблюдение) - 222,3 млн. лв., за медико-диагностична дейност - 83 млн. лв., а за болниците - 1,8 млрд. лв.

За дентални дейности са предвидени 157 млн. лв., за лекарства, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели - 1 098 000 000 лв. В това число са и 282 млн. лв. за лекарствени продукти за лечение на злокачествени заболявания в условията на болнична медицинска помощ, които НЗОК заплаща извън стойността на оказваните медицински услуги.

След побоя. 

"24 Часа":

Оперираха медицинската сестра, която беше пребита от пациент в "Пирогов"

Медицинската сестра, която преди дни беше пребита от пациент, вече е оперирана. Това съобщиха от пресслужбата на болница "Пирогов", където пациентката работи и остана на лечение.

Извършена е реконструкция на яблъчната кост и носа. Пациентката се възстановява нормално. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    Реформатор- лаладжия
    2 -1
    11:21, 31 окт 2017
    Абе тоя здравния голяма ШУШУМИГА ни лук ял ни лук мирисъл по нисък от тревата но си плетял КОШНИЧКАТА човекотИ все пак излезе достойно щото другите и това не правят То ако се помисли за оставки Бойко ще остане без министри начело с НЕГО
Последни новини