Спектакъла „Това е България” на Ансамбъл „Българе” очарова кърджалийската публика

Уникално преживяване донесоха за поредна година в навечерието на Деня на Кърджали ансамбъл „Българе” със своя концерт-спектакъл „Това е България” в събота вечер. Специалният дар за хората от града край Арда от тримата приятели: проф. д-р Иван Гаврилов, Илчо Илчевски и Ангел Авренлиев, преведе публиката през богатството и красотата на нашия фолклор и остави зрителите без дъх за близо два часа и половина. Пъстроцветната картина от звуци и светлина бе допълнена от невероятния професионализъм на изпълнителите.
Благодарности от името на всички кърджалийци след края на спектакъла изрази градоначалникът инж. Хасан Азис. „Заведохте ни навсякъде из Балканите и видяхме, че има много болка, има история, която трябва да се помни, но всъщност има и много любов, настроение и нещо, което трябва да се продължава и това е нашата традиция. И фолклорът е нещото, което също ни е запазило в тази наша самобитност“, каза в изказването си кметът. „Тази вечер България е Кърджали и Кърджали е България“, подчерта още той. „Първият път, когато дойдохте, ни изненадахте. И тази вечер можем да приемем, че направихте изненада за Кърджали. Следващата година ще ни изненадате ако не дойдете. Така че отново сте добре дошли“, допълни инж. Хасан Азис.
С думи на благодарност към състава и неговия ръководител се обърна и областният управител Никола Чанев, както и един от инициаторите за гостуването на Ансамбъл „Българе” проф. Гавраилов. Той дари на маестро Димитров книгата на Александър Фол и Валерия Фол „Траките“, книгата „Орфей тракиеца“ и икона на св. Георги Победоносец.
На финал всички присъстващи – и професионални танцьори, и граждани, се хванаха на кръшно нашенско хоро, което поведе сам кметът инж. Хасан Азис.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини