Езиковата поднася съболезнованията си за кончината на Петко Цанев

Ръководството, учителският и административният колектив на Езиковата гимназия „Христо Ботев” – град Кърджали, изразяват своите най-искрени съболезнования по повод кончината на Петко Цанев – дългогодишен учител по физика и астрономия на немски език в Гимназията.

  Споделяме  болката и скръбта на семейството и роднините и ще пазим спомена за добрия професионалист и добрия човек.В моменти като този е трудно да се говори, защото си на среща с безвъзвратното! Нашият прекрасен колега Петко Цанев ни напусна, но остави след себе си един трогателен спомен, какъвто всеки пази за истинските учители!

Кратък е животът – понякога много по-кратък, отколкото очакваме. Но колегата Цанев успяваше да го живее достойно, честно и всеотдайно! Раздаваше всичко от себе си – докрай! Очите му бяха топли и ласкави, усмивката – блага, сърдечна, пълна с доверие и обич!

Всеки човек носи своята неповторимост – той носеше принципност, трудолюбие и изключителна ерудиция, с които завладяваше всички около себе си! Хора като Петко Цанев можеш да спечелиш само ако си напълно искрен и си научен да работиш! Останалото за него нямаше особена стойност! А училището се бе превърнало в негова същност – той му отдаде ум, талант, любов и всеотдайност! А на тези, които  ще бъдат бъдещето на града и страната ни – младите хора на Кърджали, остави най-ценното – стремежът към знанието!

Поклон, дълбок поклон  пред  неговата памет!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини