Пано с послания от Съвета на децата получи кметът инж. Хасан Азис

Пано с послания на членове на Съвета на децата от всички области в страната по повод Деня на българската община получи днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Едно от тях е на Теодора Милушева, ученичка от СУ „Отец Паисий” Кърджали, която лично връчи подаръка на градоначалника. В него се казва: „Децата са сила, светлина, вяра и път. С красотата и очарованието, което носим в душите си, ние сме вашата истина и бъдеще! Мислете за нас!Подкрепяйте ни! Бъдете ни опора! Вярвам, че заедно ще сътворим свят на постигнатите детски мечти, свят на творчество, съзидание и добро!”
Теодора е един от двамата членове на Съвета на децата от област Кърджали. Тя заедно с Ралица Минкова са новите лица, които ни представят в него, след проведения избор на кандидатури на общинско, областно и национално ниво през тази година. Ще припомним, че кандидатурата на Теодора за член на Съвета на децата бе индивидуална, а на Ралица, която е ученичка oт СУ „Владимир Димитров – Майстора”, бе предложена от Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания – Кърджали.
Двете момичета вече са участвали и в първото заседание на Съвета на децата, който е консултативен орган към Държавната агенция за закрила на детето. В края на ноември, в столицата, предстои да се проведе и втората среща на членовете му. 
След проведения окончателен избор на членове на Съвета на децата за област Кърджали има избран и зам.-член, който участва в заседанията при невъзможност на титуляра. Това е Мартин Детелинов Каралчев от ЕГ „Хр. Ботев”.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини