15 °C

Свежи идеи за подреждането на спалнята (видео)

Мястото за сън е една от най-важните и интимни части в жилището и затова заслужава специално внимание. То е само наше и в него се оглежда нашия стил на живот. Дали е кипричко и уютно или с нещо не ни пасва, е въпрос който можем да решим и без да търсим съвета на дизйнер. Но за да постигнем нашия желан резултат, добре е да се запознем със стиловете, които касаят подреждането на възглавничките. То е толкова просто, когато познавате правилата в избрания стил.

Предлагаме 4 свежи идеи за стилно подреждане на леглото от специалистите в блога на Textura.

Стил 1: Класически стил
Класическият стил винаги е успешен. С него получавате елегантно легло, изпълнено с чар, добре подредено, но все пак никога няма да престане да привлича вниманието. Красиво и организирано легло в най-балансирания смисъл.

За да получите този стил, трябва да направите много възглавници и да ги подредите по размери, от големи към малки, отзад напред с място между тях.

Отпред поставете декоративните възглавници, както 45x45cm, така и 30x50cm. Двете колони възглавнички завършете с малка и удължена възглавница.

Стил 2: Контролиран хаос

Един от най-рисковите стилове, защото малък дисбаланс може да предизвика катастрофа. При аранжирането на контролиран хаос възглавниците се поставят без видима подредба, като не се търси симетрия, нито баланс между формите и размерите на възглавниците.

В резултат леглото има свеж, младежки и енергичен вид.

Всъщност това, което изглежда като хаос е проектирано и много добре обмислено. Едно е да се разтурят възглавниците, съвсем друго е да бъдат подредени така, сякаш са небежно нахвърляни.

Стил 3: Минималистичен
Не е нужно да са много, а да постигнете резултат с минимум възглавници.  В този стил се използва точния брой възглавници: възглавници за спане, квадратни и най-много чифт декоративни възглавнички. Желаният резултатът е елегантност, симетрия и ред, които дават на спалнята приятен и организиран вид, но не прекалено нагласен.

Тук ключът е да получите усещане за баланс и хармония с няколко елемента. Тъй като леглото не е претрупано, можете да си позволите да комбинирате различни модели или платове с различни текстури.

Стил 4: Пълна стена
Това предложение е в максималистичен стил – леглото е запълнено с възглавници. Леглото трябва да е голямо, за да може да бъде подредено на две нива на дълбочина. Всяко ниво се състои от 4 или 5 възглавници, по цялата ширина на леглото или стената.

Този стил е предназначен за истински любители на възглавнички и за хора или двойки, които имат много големи легла. Не се препоръчва при единични легла или малки двойни легла.

В това предложение възглавниците за спане са скрити. Има 5 квадрантни възглавнички по цялото легло, покриващи таблата или стената. Следва втори ред, в който също има 4 или 5 по-малки декоративни възглавници 45x45см.

Можете да създадете декоративен трети ред или да затворите композицията с малка удължена възглавница от 30х50см, за да да придадете завършен вид.

За да се ориентирате по-добре във всеки един от тези стилове, в блога на Textura са дали за безплатно сваляне графики на подредбата на възглавничките. Ако сте харесали точно възглавникичте на снимките, тях и още чудесни неща на марката – тук.

Във видеото можете да видите интериора на три страхотни спални от друг дизайнер – американката Ребека Робсън, най-гледания в YouTube интериорен дизайнер. Обърнете внимание на подреждането на възглавничките, чудно е.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате нужната ви подкрепа и разбиране от близък човек. Помогнете му да ви помогне. Поговорете непредубедено с него и ще си изясните много неща. Постепенно постигате, това към което се стремите. Днес ще се наложи да направите някои компромиси в името на по-дългосрочни цели. Не приемате съвети от никого и така усложнявате задачата си.
18 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Обстоятелствата ще ви помогнат да отстоявате по-лесно интересите си, щом сте убедени в правотата си. В живота ви скоро ще се появи нова личност, която ще ви очарова с интелект и артистично присъствие. Отношенията ви ще се задълбочат, като при някои те могат да стигнат и до брак. Семейните да внимават, удоволствията на вън са рискови за тях.
18 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирането ви с чужди проблеми ще ви натовари, но и накара да се почувствате доволни от себе си. Постигнатото ще ви се отрази добре на самочувствието, ще подсили усещането ви за значимост. Балансът може да се наруши, ако поставите своите интереси над всичко друго.
18 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Заемате се с доста дела наведнъж днес, което едва ли ви гарантира добри резултати. По-възможно е да не останете доволни от себе си, затова се постарайте да се съсредоточите само върху най-важните си ангажименти. Разбирате се прекрасно с човек, с когото сте имали противоречия до този момент. Ще останете очаровани от постъпката на свой близък.
18 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
С покупки по дома ще зарадвате близките си, пък и ще подобрите бита си. Може да си позволите и повече удоволствия, заслужили сте ги. Работни ангажименти могат да създадат у някои от вас напрежение, но ще ги приключите в рамките на деня. Оставете си време за лични нужди и почивка.
18 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви ден изпълнен с любов и хармонични отношения. В подобна среда най-приятното нещо ще е да си почивате и да се радвате на взаимоотношенията си с любими хора. Работата ви днес ще е успешна, но най-добре ще е да я отложите, ако имате тази възможност. Втората част от деня ще ви изненада с предложение на приятел, на което трудно ще устоите.
18 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Самоуверени сте днес и поводът за това най-вероятно е свързан с любимия ви човек. Добри новини, свързани с него ще дадат нова перспектива на връзката ви. Денят ще ви предложи избор на възможности и от вас зависи какво ще предпочетете. В добро настроение сте и е сигурно, че ви очаква приятен ден. Обърнете внимание на здравето си.
18 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Непрекъснато сте в движение днес и се занимавате с различни неща, които по-скоро ви натоварват, отколкото ви помагат да се отпуснете. Вие обаче сте във върхова форма и противно на очакванията на околните едва ли ще предпочетете да почивате днес. Заемате се с няколко неща едновременно и се чувствате наистина добре когато действате.
18 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес обърнете по-голямо внимание на сърдечния си партньор. Ако напоследък сте пренебрегвали желанията му, сега е момента да поправите грешката си. Опитайте се да прекарате приятно този ден и най-вече да си починете. Имате богато въображение и бихте могли да измислите нещо еднакво интригуващо за всички.
18 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
18 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Събития ще ви накарат да избирате между няколко еднакво привлекателни възможности. Не се колебайте дълго и се възползвайте изцяло от случая. Денят бележи и успешно решаване на въпроси свързани с интимен партньор. Не пренебрегвайте извора, от който черпите наслада.
18 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Присъствието ви респектира и кара мнозина да се съобразяват с вас. Съобразявайки се с общото настроение днес, по-лесно ще постигате целите си. Внимавайте на пътя и при работа на открито. Атмосферата в семейството ще ви провокира към размисъл дали не грешите, като предлагате помощта си във всяка ситуация.
18 ное 2019
Последни новини