Ардински общинари почистиха района на „Карапънар“

Изображение 1 от 2

    За пореден път служители от общинска администрация – Ардино се включиха активно в кампанията на БТВ „Да изчистим България заедно“. В ранното утро на съботния ден, въпреки натоварената организационна програма по време на есенните културни празници, част от общинарите, начело с кмета Ресми Мурад, областния лидер на ДПС Изет Шабан, председателя на общинския съвет Сезгин Байрям и зам. – кметовете, направиха оборка в района на местността „Карапънар“, където утре (неделя) ще се проведе традиционният мевлид-курбан за здраве и берекет. Почистени бяха още градските терени и поречието на река Ардинска.

    Общинарите събраха множество разпилени боклуци, сред които найлонови торбички, пластмасови шишета, автомобилни гуми, хвърлени от недобросъвестни граждани.
    Припомняме, че пластмасовите и полиетиленови отпадъци, трудно се разлагат. А себестойността на един тон битов отпадък струва 120 лв. Според последните изменения в Закона за местните данъци и такси, принципно положението е, че този, който замърсява, трябва да плати.

    От ръководството на община Ардино се обръщат към жителите на общината да бъдат отговорни и да не изхвърля строителни и биоразградими отпадъци в контейнерите, отредени за битов отпадък.

    В акцията на БТВ „Да изчистим България заедно“ участваха още учениците от СУ „В. Левски“ в Ардино и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ от Падина.

    За участниците в мероприятието бяха осигурени ръкавици и торби.

    Гюнер Шукри.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини