"Най-омразният човек в Америка" отива зад решетките

Бизнесменът Мартин Шкрели, подсъдим за машинации с ценни книжа, ще отиде в ареста, след като наруши условия на гаранцията, под която бе освободен.

Шкрели обявил награда 5 хил. долара за отскубването на кучур коса на Хилъри Клинтън, който да му бъде донесен.

Неговият пост в социалната мрежа гласи: "Фондацията на Клинтън е готова да убие, за да защити тайните си. Така че по време на обиколката на HRC, опитайте да вземете коса от нея... Ще платя $ 5,000 на коса, оскубана от Хилъри Клинтън. "

Съдът определи действията му като заплаха за обществото и постанови да се отмени паричната гаранция в размер на 5 милиона долара.  

Шкрели ще остане задържан под стража до януари 2018 год, ако адвокатите му не успеят да докажат, че той не е опасен за обществото. 

Мартин Шкрели получи титлата "най-омразния човек" в САЩ, след като вдигна цената на лекарство от 13,5 на 750 долара. Предприемачът придоби правата за производство на Daraprim (пириметамин), използван за лечение на токсоплазмоза при ХИВ позитивни и болни от СПИН и предприе скандалното увеличение. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Йй
    ййййййй
    0 0
    15:56, 16 сеп 2017
    Малко му е на тоз ***** . Той купи единственото копие на албум от Лу Танг и го унищожи без да пусне нечути досега песни в обществото .
Последни новини