Инж.Хасан Азис обеща нова детска площадка и тротоар на бл.17 в кв.“Възрожденци“

Изображение 1 от 2

    Курбан за здраве събра обитатели и гости на първия саниран блок в града – бл.17 в кв.“Възрожденци“.Курбанът, организиран от живеещите в четирите входа на бл.17 беше осветен от отец Петър и районния мюфтия Бейхан Мехмед.Кметът на общината инж.Хасан Азис, председателят на ОбС Раиф Мустафа, зам.председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, областният управител Никола Чанев, зам.кметовете инж.Катя Митовска и Мюмюн Али, зам.-председателят на Об С Кадир Мустафа и др. присъстваха на тържеството.

    „Блок 17 в кв.“Възрожденци“ е първият и единствен  саниран жилищен блок в страната , който направи курбан след приключване на строителни дейности по санирането. Искам да ви посоча за пример на цялата община,  на страната, за да се пренесе  вашето  чувство за единство  и в другите блокове“, каза в приветствието си инж.Хасан Азис.

    Той посочи, че от одобрените за саниране 29 блока по  28 се работи, днес е отворена офертата и  за 29-ия блок – бл.32 във“Възрожденци“. Кметът благодари на всички живеещи в бл.17 за чудесната инициатива.

    Инж.Азис поздрави всеки един от живеещите в бл.17 за това, че са успели да се обединят и да организират навреме  подготвянето на документацията за кандидатстване по програмата за енергийна ефективност.“Това е вашата атестация за единството на бл.17,, вие сте за пример.Вие сте първи, защото сте единни“, подчерта инж.Азис.

    „Това единството между комшиите  при вас, се пренася  и върху цялото общество, този проект, който се финансира от правителството е една от добрите програми, които се реализират  и аз се надявам и това, и всяко следващо правителство да продължат с финансирането на тази чудесна програма.Както единството на живеещите в бл.17,ако нямаше единство и  единни действия и между централна, регионална и местна власт нещата не биха се случили.Този проектза енергийна ефективност на многофамилни жилища е един чудесен пример за единството между местна, регионална и държавна власт.Защото  в този проект в синхрон са работили представители на местна, регионална и централна власт.“, допълни инж.Азис.

    Кметът обеща да изпълни искането на живеещите в бл.17 за изграждане на нова детска площадка и нов тротоарпред блока, а на финала поведе хорото на тържеството..

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ив
      Иван
      0 0
      09:49, 13 сеп 2017
      Ах хасанчо дяла ще си вземаш а хората да гладуват.
    Последни новини