Кърджалийци искат с подписка нова транспортна схема,градът се задушавал от трафик

1815 кърджалийци са се включили в подписка с искане за промяна на транспортната схема на града,съобразена с многократно нарасналия трафик.Инициативен комитет от десет души е събирал подписите в последните два месеца.Желанието на включилите се в подписката е да се подложи на обществено обсъждане отварянето на бул.”България” в отсечката от „Булаир” до ресторант „Москва”,на ул.”Заводска”,на „Сан Стефано” до училище „Йордан Йовков” и на „Детелината на смъртта” към ул.”Републиканска”.

Вчера подписката бе връчена от члена на Инициативния комитет Ангел Матушев на ръководителя на Обществения съвет към местния парламент в Кърджали Милан Миланов.Инициативният комитет смята,че Общественият съвет е неутралния посредник пред властите в Кърджали.

На заседание на ръководството на Обществения съвет се взе решение подписката да бъде депозирана пред председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа.Уведомителни писма ще получат кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис и областния управител Никола Чанев.

  Ангел Матушев заяви,че инициативата за подписката е тръгнала след като станало ясно,че през 2007 г. в община Кърджали са се движили 39 226 автомобила,а сега 60 381.Градът се задъхва,категоричен бе Матушев.

 Ръководителят на Обществения съвет Милан Миланов бе лаконичен,че създаването на Синя зона в града изисква нова транспортна схема.

  Общественият посредник на община Кърджали Расим Муса посочи,че се налага изготвянето на Генерален план за организация на движението,какъвто имат другите областни центрове в страната.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини