Керамоти,курортът на кърджалийци

    Керамоти,градчето от което тръгват фериботите за остров Тасос все повече се превръща в предпочитано място за почивка на кърджалийци.През август тук всяка пета кола е с кърджалийска регистрация.Българският се е превърнал във втори официален език.

    В годините на Студената война имаше анегдот,че „Балкантурист организирал екскурзия с танкове до остров Тасос“.Томахавката на студената война между българи и гърци отдавна е заровена.Сега българската инвазия е мирна и основно икономическа.

    В Керамоти много от хотелите и предлаганите апартаменти за гости са на българи.Българи са си купили имоти.Българи държат заведения.В магазини и ресторанти обслужват на български.

    Предпочитан от кърджалийци е луксозният хотел Sunset.Тук отсядат бизнесмени,общински служители,работещи в Горското,журналисти.Интересното е ,че идват и изселници,родом от Кърджали.Някои изкарват по седмица,други идват само за уикенда.

    Мнозина предпочитат да почиват с децата си.Така правят повечето българи тук.

    Проблемът обаче е трафикът през ГКПП“Маказа-Нимфея“.Тапите към България се получават в следобедните часове,когато повечето почиващи освободят хотелските стаи и се опитват да се приберат в Кърджали.Пунктът е задръстен от румънски коли,които идват от плажовете под Комотини.Както и нашенци,така и румънците освобождават хотелските стаи по обед.

    Истински кошмар настъпва за родителите с малки деца.Чакането е с часове,а автомобилната колона едва пъпли под жаркото слънце.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ло
      локомотива
      1 -1
      08:05, 7 сеп 2017
      с една дума да не се ходи там,щом е пьлно с бьлгаре от кьрджалито,представям си какво им е на горките местни,аллах да ги закриля
    Последни новини