Дора Милева: Няма да допусна обезценяване на марката "ЦСКА"

Процедурата по несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД в последно време е в застой, фирмата "Ред Енимълс", зад която стои Гриша Ганчев, спечели търга за активите на дружеството, проведен в Кърджали, с оферта за 8 милиона лева. По различни причини обаче тази сума все още не е дължима.

 Синдикът на дружеството Дора Милева посочи какви са те и коментира ситуацията с марката на армейците. В последните дни се появи информация, че в Патентното ведомство са били подадени документи за регистрацията на няколко сходни емблеми, а това според синдика може да доведе до ощетяване на кредиторите на ПФК ЦСКА АД.

"В рамките на изминалия месец има няколко опита в Патентното ведомство да се регистрират няколко марки, които силно наподобяват тази на ЦСКА. По този начин автентичната марка може да бъде обезценена, а това ще е в ущърб на кредиторите и на купувача. Правя всичко възможно, за да защитя марката. Предприела съм мерки, като съм внесла опозиция срещу първата партида за регистрация на марки, които са подобни на тази на ЦСКА. В следващите дни ще внеса още една срещу останалите опити. Но това ме принуждава да харча пари, тъй като една опозиция е на стойност 400 лева", обясни Милева пред "Тема Спорт".

"С тези свои действия правя услуга на купувача. Работя както в негов интерес, така и в този на длъжника и на кредиторите. Победителят в търга ще си получи признатата в европейски, а може да се каже и в световен мащаб марка на ЦСКА. Не мога да допусна тя да бъде обезценена и да се използват нейни алтернативи и копия. А рано или късно марката ще я продам - може и да е след няколко месеца, но ще стане", добави Милева. 

"Все още няма развитие около жалбите, подадени срещу разпределението на парите от търга. Подателите им трябва да си платят таксите, да предоставят нужните документи и едва след това жалбите ще се придвижат към Апелативния съд, който трябва да се произнесе. Според мен има умишлено протакане, но не мога да си обясня защо се прави и в чий интерес е. Част от жалбите имат основания, а други - изобщо", коментира още Дора Милева.

sportal.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини