Женската заплата с 85 лв. по-ниска от на мъжете. Преглед на печата

"Сега":

Наши евродепутати питат ЕК какво прави срещу двойния стандарт при храните

Българските евродепутати Емил Радев и Андрей Новаков поискаха Европейската комисия да предприеме

мерки за премахване на двойните стандарти при храните. Те са отправили питане до ЕК обмисля ли законодателни промени мерки и настояват за конкретни действия и срокове.

Емил Радев и Андрей Новаков предлагат Еврокомисията да изготви насоки към международните компании,

производители на хранителни продукти, за да се гарантира, че всички потребители в Европейския съюз са третирани еднакво.

Буря. 

"Монитор":

Бурята във Враца рани продавачка на сладолед

Бурята, която се изви над Враца и региона в неделя по обяд рани продавачка на сладолед. 50-годишната жена била на работното си място на централния булевард "Никола Войводов", когато мощната вихрушка съборила металната будка и тя останала затисната под нея. Ранената веднага е закарана в спешния център, където лекарите установили, че има няколко счупвания, най-тежкото от които на таза.

Ураганът, примесен с проливен дъжд остави без ток десетки селища в общините Враца, Мездра, Бяла Слатина, Роман, Борован и Криводол. Дежурните екипи на ЧЕЗ без каквото и да е забавяне са започнали да отстраняват повредите и захранването на повечето места и възстановено в близките часове.

Силната буря повали десетки дървета в областния град. Огромна върба се прекърши и падна върху култовото заведение "Тракийска принцеса". Друго пък се срути върху лек автомобил в центъра на града.

Пореден протест. 

"Дума":

"Стрелбище" пак излиза на протест заради небостъргача

Жителите на столичния квартал "Стрелбище" отново излизат на протест днес заради намерението да се строи небостъргач в зелена площ. Те ще се съберат до оградената градинка при кръстовището на бул. "България" и бул. "Петко Тодоров" в 19 ч. От инициативния комитет припомнят, че вече почти месец част от улица "Майор Първан Тошев" стои заградена и разбита. "По нея излизахме всички, а сега прилича на улица в някой сирийски град след посещение на "Ислямска държава", коментират от инициативния комитет. Те призовават столичани към съпричастност и борба, докато институциите гузно мълчат. От инициативния комитет са подали жалби от всички възможни институции, но отговор нямат.

"Време е да посочим поименно кои са хората, допуснали заменката, заради която сега живеем под блокада, и да потърсим отново на висок глас помощ от тези, които могат и трябва да ни помогнат да живеем нормално в един от най-хубавите квартали на София", призовават протестиращите.

Доходи. 

"24 Часа":

Женската заплата с 85 лв. по-ниска от на мъжете

Жените получават 85 лв. по-ниски заплати от мъжете у нас. Това се твърди в доклад на социалното министерство за равнопоставеността на половете в България. 

Според проучването жените получават средно 630 лв., а мъжете 715 лв. на месец. Само 11,3% от работещите жени в страната получават заплата между 1000 и 2100 лв., докато при мъжете делът на високоплатените е 23 на сто. 43,8% от жените пък са на ниски заплати до 500 лв.

Най-голяма е разликата в заплатите на мъже и жени в хотелиерството и ресторантьорството.

Успехи. 

"Сега":

Ансамбълът взе и бронзов медал от световното първенство

Националният ансамбъл на България спечели втори медал от световното първенство по художествена гимнастика в Пезаро (Ит). След вицешампионската позиция в многобоя възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска спечелиха бронзово отличие във финала на три топки и две въжета.

В състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова, Лаура Траатс и Елена Бинева българките изиграха отлично съчетанието си под музика от саундтрака на филма "Шерлок Холмс" и получиха оценка 18,600 т. Така те бяха изпреварени само от тима на Русия с 18,900 и този на Япония с 18,650.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ас
    АСКУВЛИЯ
    1 0
    07:05, 4 сеп 2017
    Това за заплатите изобщо не е вярно, в нашия офис всички путки вземат повече от нас мъжете, понеже шефа е *****, иначе е мъж де, вярно боядисва си косата, но пък не ползва червило и сенки.
Последни новини