Новите учебници за 2 и 6 клас вече пътуват към училищата

Новите учебници за 2. и 6. клас вече пътуват към училищата в цялата страна. От днес, 25 август, „Просвета" започна доставките. От издателството гарантират, че ще се справят в определените от МОН срокове.

Учебниците за 8. клас също са нови, но не са безплатни, а се купуват от учениците и родителите. Те ще бъдат на борсите и в книжарниците поне десет дни преди началото на учебната година, съобщи главният редактор на „Просвета" г-жа Кина Андреева. Някои от учебниците за 8. клас са в два варианта, по избор – цветен и черно-бял. Разликата е само в това, че черно-белият е по-евтин и по-лек. Съдържанието е едно и също.

Новите учебници за 1. и 5. клас пък вече са доставени във всичките близо 2000 български училища и новите букварчета ще греят на чиновете на първолаците още на 15 септември.

Всички книжки имат и електронен вариант. С него ученето се превръща в удоволствие и... приключение, твърдят от издателството.

Новите учебници и демо на техните електронни варианти може да разгледате на сайта на издателството (вижте тук: http://www.prosveta.bg/proekti-uchebnici-2-6-8-klas).

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини