Три първи места за скутеристите ни на Републиканското първенство

Най-добрите седем клуба по водомоторен спорт на България изпратиха свои състезатели на Първия кръг от Републиканското първенство. Той се проведе през уикенда в дунавското село Ряхово, Русенско, пред възторжени любители на екстремните спортове.

Четирима пилоти от Морски клуб „Ангел Петров-Йошката“ представиха Кърджали в скоростните класове. И го представиха по най-добрия възможен начин. Емил Емилов беше безапелационен в Клас „ОА 250 куб.см“. Той не остави никакви шансове на останалите претенденти, като ги „отвя“ и в трите гонки. Емилов събра 1200 точки, които му отредиха първото място.

Героят от малкия клас се пусна и в по-горния – „ОБ 350 куб см“. В трите гонки Емил постигна две първи места и едно трето, събра общ брой от 1025 точки и отново се качи на най-високотомясто на стълбичката. Особена радост за клуба донесе фактът, че в същия клас се състезава още един кърджалиец – Борислав Налбантов, който стана трети.

„Украшението“ на състезанието бе битката в „кралския“ клас ОС 500. Доайенът на българския водомоторен спорт Николай Сурков – Никси отново напомни за себе си и за своите състезателни умения. Той не се даде на младоците, събра общ сбор от 1000 точки и спечели състезанието.

Технически проблем не позволи на четвъртия скутер от Кърджали да стартира.Неговият водач Мирослав Минчев не успя да допринесе за отборното класиране, поради което Морски клуб „Ангел Петров-Йошката“ остана четвърти на минимална разлика от третите в класирането – домакините от Ряхово.

Първенец стана Морски клуб „Лом“, следван от скутеристите от Тутракан.

Валентина ИВАНОВА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини