Сърбия задържа 360 престъпници при акции из цялата страна

Сръбската полиция проведе най-голямата си операция досега, в рамките на която бяха задържани 360 души по подозрение в извършване на различни престъпления, съобщиха агенциите.

Иззети са и значително количество оръжие и наркотици, съобщи на пресконференция в Белград вътрешният министър Небойша Стефанович. Операция „Арес” (древногръцкият бог на войната) е проведена в 27 града и общини на Сърбия.

Наказателно преследване е възбудено срещу 202 лица. Задържаните са обвинени в незаконно производство и разпространение на наркотици, опит за убийство, изнасилване и забранени сексуални действия, насилие, изтезания, отвличане, грабежи и други престъпления.

„Полицията ще продължи тази акция за защита на сигурността на гражданите”, заяви министър Стефанович. Той уточни, че са конфискувани 167 кг. наркотици – кокаин, хероин, хашиш, марихуана и екстази. Разкрити са също три лаборатории за производство на марихуана. Намерени са четири автомата, 29 пушки, 30 пистолета, един килограм експлозиви, шест гранати и над 3000 единици боеприпаси. Иззети са и голяма сума пари, 19 автомобила, много компютри и 150 гигабайта порнографски материали с участието на деца.

Източник: http://www.segabg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини