Съдът остави двамата биячи в ареста за постоянно, грози ги 5 години затвор

Изображение 1 от 4

    Двамата нападатели, които пребиха 27-годишния Георги Кадиев в Смолян остават за постоянно в ареста. Това определи преди малко Районният съд в Смолян. Срещу тях са повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство при изключителна дързост. За тези деяния те могат да получат наказание до 5 години затвор.

    Според районния прокурор Георги Карпаров обаче боят преди два дни е бил предизвикан от пострадалия, а в основата му бил спор за момиче. Георги Кадиев бил употребил алкохол и ударил опонента си. Двамата пришълци от хасковско село си тръгнали, но после се върнали с дървени колове и пребили Георги. Свидетели на инцидента станали няколко момчета и момичета в тийнейджърска възраст. Те не се намесили, но поне повикали линейка.

    Полицаите са били на мястото на третата минута след обаждането, каза старши комисар Николай Димов. Линейката е пристигнала след тях. Нападателите са закопчани на място, а след днешното решение на съда, ще останат за постоянно в ареста. Според местната полиция и прокуратура, случаят не е на етническа основа.

    Въпреки това от Сдружение „Родопски хайдути” организитарат тази вечер протестно бдение от 18.30 часа пред Хаджичоневата къща в Устово. Така хайдутите искат да изразят гражданската си позиция, която е: Не на циганския терор!

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини