Петима от ранените на ”Тракия” се борят за живот

Петима от пострадалите при верижните катастрофи на магистрала "Тракия" вчера са с опасност за живота. Те са настанени в "Пирогов" и УМБАЛ "Св. Анна".

31 души бяха ранени вчера при две верижни катастрофи на магистралата. Първият сигнал за верижен удар на 47-ия километър в посока Пловдив край Ихтиман е постъпил на тел. 112 в 6.36 ч. В 6.52 ч. е постъпила информация за нова катастрофа, в обратната посока на магистралата. В двата верижни сблъсъка са участвали около 40 моторни превозни средства. 

Седем от пострадалите бяха транспортирани в "Пирогов". Състоянието на една от ранените - 80-годишна жена, все още е критично. Тя е на командно дишане и съществува непосредствена опасност за живота й, съобщи зам.-директорът на болницата доц. Олег Чолаков, цитиран от "Фокус".

„Предстои друга възрастна жена с фрактури на крайници да бъде оперирана. Двегодишното дете е добре и предстои днес или утре да бъде изписано“, уточни д-р Чолаков. 

След първоначалните 4-ма приети в болницата, е бил транспортиран с линейка още един пострадал – шофьор на камион. Той е оставен на лечение с фрактури в областта на таза. 

Други две жени със собствен транспорт дойдоха в болницата. Те са прегледани и освободени. Те са само с повърхности рани по лицето“, каза още зам.-директорът на "Пирогов".

Директорът на УМБАЛ "Св. Анна" д-р Славчо Близнаков пък заяви, че четирима от общо 14-те пострадали, приети вчера в болницата, са в тежко състояние и има опасност за живота им. 

По думите му, единият пациент има счупване на шийни прешлени, с увреждане на гръбначния мозък и неговото състояние е много тежко.

Има две жени с черепно-мозъчни травми, при които са възможни усложнения. Има жена с травма на сърце, гръдно-коремна травма. Настанен в болницата е и младеж със счупване на бедро и предмишница, което също е тежка травма“, уточни д-р Близнаков. 

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) призна за опасно задимяване на автомагистрала "Тракия" в района на Ихтиман. Кметът на града Калоян Илиев пък заяви, че причината за катастрофите не е димът от сметището, а мъглата.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини