Трима от пострадалите на "Тракия" са с опасност за живота

Извозен е и последният пострадал при тежката верижна катастрофа на АМ "Тракия", при която се удариха около 40 автомобила. По информация на Спешна помощ - София в катастрофата са пострадали най-малко 23 души. Около 10 души са в по-тежко състояние.

За извозването на пострадалите са били мобилизирани 14 линейки, част от които са направили по няколко курса. Пострадалите са настанени в болниците са "Св. Анна", "Пирогов", "Токуда", "Исул" и "София мед". Има информация, че още 6 души са се отишли със собствен превоз до "Св. Анна" за консултации.

Припомняме, днес сутринта, около 6 часа, възникнаха две тежки верижни катастрофи на АМ "Тракия" до Ихтиман. В приозшествията са участвали около 40 автомобила. Най-вероятно причината за инцидентите е гъста мъгла и несъобразена скорост на водачите.

В УМБАЛ "Св. Анна" са приети 14 пациенти. По думите на изпълнителният директор на болницата Славчо Близнаков има двама мъже, които са с по-сериозни наранявяния и с реална опасност за живота им. Те ще бъдат оперирани днес.

Между най-тежките случаи са тези на мъж и жена с черепно-мозъчни травми. 42-годишният мъж е хоспитализиран в Клиниката по неврохирургия. 39-годишната жена има фрактури на челните и лицеви кости.

Между откараните в УМБАЛ "Св. Анна" има и няколко деца15-годишно дете е с фрактура на лявото бедро, а друго 13-годишно е с комоцио. Има информация и за две деца на 8 и 12-годишна възраст, които са с лицево-челюстни травми.

Между приетите има и други две жени на 55 и 60-годишна възраст с комоцио. 56-годишна жена е приета с тракоабоминална травма, а друга, 36-годишна жена е с фрактура на дясна предмишница.

Приети за лечение са и мъж на 45-годишна възраст, който е с луксация на прешлен и тежка неврологична симптоматика, както и пациент с шийна фрактура. Останалите пострадали са с политравми и охлузвания.

Вследствие на катастрофата в УМБАЛСМ "Пирогов" се оказва помощ на 5 пациенти, сред които 16-годишна майка и 2-годишното ѝ дете. Майката и детето са с черепно-мозъчна травми. В противошокова зала е приета и жена на около 80-годишна възраст, която има гръдна травма. Друга пациентка на 66-годишна възраст е с оплаквания в областта на горен и долен крайник.

Стана ясно още, че двете жени остават за лечение в спешната болница. По-възрастната от тях вече е била оперирана по спешност от екипа на Четвърта хирургична клиника. Състоянието ѝ е сериозно.

2-годишното детенце също остава в детската неврохирургия. С него, като придружител, остава 16-годишната му майка. Майката е пострадала, но не се налага да бъде хоспитализирана.

В момента в спешния стоматологичен кабинет на Пирогов е 42-годишен мъж. Той минава прегледи и изследвания.

В последния час в Пирогов са приети още 2 пострадали жени - на 46 и 18-годишна възраст. Те получават медицинска помощ в Спешното отделение на болницата. Жените са близки на 66 годишната жена, която е в травматологията на Пирогов. Пострадалтие са се предвижили самостоятелно, без да ползват линейка.

В спешното отделение на ИСУЛ са приети за лечение 4 пациенти с единични и множествени травми.

В УМБАЛ "Софиямед" е оказана медицинска помощ на двама пострадали - мъж на 36 години, който е с счупване на подбедрицата и лека черепна фрактура и 29-годишен мъж с шийна травма. Впоследствие в болницата са били транспортирани още двама пострадали. 

В последния час е приет мъж на 64-годишна възраст, който има гръдна и черепно мозъчна травма. Мъжът е насочен към Клиника по хирургия. В болницата е транспортирана и 61-годишна жена с гръдна травма, черепно мозъчна травма и травма на коляното.

Приетата сутринта 36-годишна жена е със счупване на подбедрицата и лека черепна фрактура. В момента тя претърпява операция във връзка с черепната фрактурата от неврохирургичен екип.

29-годишния мъж с травма на шията е настанен в Отделение по анестезиология и интензивно лечение.

В "Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда" са приети двама пациенти с фрактури. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини