Самоубийствен атентат с жертви и ранени разтърси Дамаск

Няколко души са загинали, а други са ранени при самоубийствен атентат в сирийската столица Дамаск. Расте и напрежението в пограничните райони с Израел.

Самоубийствен атентат разтърси Дамаск, съобщава се за жертви

Няколко души са загинали, а други са ранени при самоубийствен атентат, разтърсил източната част на сирийската столица Дамаск в неделя, предава AFP. 

В репортаж на държавната телевизия се пояснява, че службите за сигурност са проследили трима самоубийствени атентатори в неделя сутринта, двама от които са задействали взривни устройства на входовете на града. 

Третият е успял да проникне в Дамаск и да се взриви, след като е бил обграден от правоохранителните органи. В резултат има жертви и ранени, но техният брой към момента не може да бъде конкретизиран. Други подробности около инцидента към момента не се съобщават.

Израел отвърна на обстрела на Голанските възвишения

Израелските сили са нанесли удар по артилерийска позиция на сирийската армия след като вчера два снаряда изстреляни от територията на Сирия, избухнаха на окупираното Голанско плато, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на израелската армия. 

В отговор на обстрела на Израел от територията на Сирия, армията нанесе удар по сирийската батарея, изстреляла снарядите, съобщи пресслужбата на армията в Туитър, без да уточни дали ответният удар е бил въздушен или сухопътен. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини