CNN уволни трима журналисти заради непроверена информация

Трима журналисти от новинарския екип на CNN подадоха оставки и те бяха приети след скандал, избухнал около публикация за журналистическо разследване за среща между човек от екипа на Доналд Тръмп и шеф на руски инвестиционен фонд, състояла се 4 дни преди встъпването в длъжност на Тръмп за президент на САЩ през януари, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Материалът на автора - Томас Франк, бе пуснат само на сайта на CNN в петък вечерта и няколко часа по-късно бе изтеглен, без да стигне до телевизионния екран. Бяха изтрити и всички линкове към него.

Сваляйки публикацията, от екипа на CNN отбелязаха, че вътрешно редакционно разследване е установило, че не са били спазени редакционни изисквания и в частност не е бил по съответния начин проверен източникът на информацията, въз основа на която е подготвена публикацията.

Редакцията веднага се извини на засегнатия бизнесмен Антъни Скарамучи - човека от преходния екип на Тръмп, за когото се твърди, че се е срещнал с руския бизнесмен.

Засегнатият Скарамучи писа в Туитър, че CNN е постъпила правилно и прие извинението."Всеки допуска грешки. Трябва да вървим напред", отбеляза той.
Източник: http://dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини