Битата камериерка сънува кошмари, иска 50 хил. от шведа

50 000 лв. иска камериерката Диана Петкова, изритана зверски в лицето от шведа Ралф Сундберг в Слънчев бряг.

Адвокатът на пострадалата Станко Кралев вече е изпратил писмо до Сундберг в Следствения арест, в което го приканва да изплати въпросната сума като обезвреда на имущестнвени и неимуществени вреди, пише "24 часа".

"Това е опит за спогодба. Ако той откаже, ние ще заведем граждански иск, който да бъде разгледан в хода на съдебното дело. Тъй като то ще се гледа по общия ред клиентката ми ще се конституира като граждански ищец и частен обвинител. Ако Ралф Сундберг се съгласи на спогодба, то тогава Диана Петкова ще бъде само частен обвинител", обясни адвокат Кралев.

До късно следобед в петък вървеше предявяването на материалите на страните.
"Още в понеделник, 26 юни, ще внесем обвинителния акт в съда", каза районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова. Следващата стъпка ще бъде съдът в морския град да насрочи дата за разглеждане на делото.

"Всяка нощ сънувам кошмари. Вече няколко пъти се самоубивам на сън, ужасно е. Психическата травма е много силна, явно ще я нося не с месеци, а с години", сподели пред изданието камериерката Диана Петкова.

Тя се оплака, че още я боли травмираната от ритника на шведа долна челюст на лицето й. Всеки път, когато минавала покрай фоайето, където бе изритана от грамадния швед, Диана изпадала в шок.

"За първи път ми се случва подобно нещо. Искът ми ще е голям, защото това за мен е вид възмездие", заяви Диана Петкова.

Инцидентът с 65-годишната камериерка стана на 3 юни вечерта в хотел "Марвел" в Слънчев бряг. Запис на охрантелна камера запечата как 53-годишният Ралф Сундберг рита жената с крак в лицето без никаква причина.

По-късно той се извини и сподели, че много съжалява, но е бил пиян и неадекватен.

За това провинене законът предвижда наказание глоба /от 1000 лв. до 5000 лв./, пробация или до 3 г. затвор. Тъй като чужденецът е с чисто събедно минало, той най-вероятно ще се отърве с административна санкция или пробация, коментират юристи.

 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини