Проекти в Ардино влязоха в книгата за Европейските фондове в България

Изображение 1 от 5

    Актуализираните схеми по Програмата за развитие на селските райони до края на годината бяха основните акценти на традиционната работна месечна среща на кметовете на населени места в община Ардино. С мултимедийна презентация управителят на Областният информационен център в Кърджали Дора Христова запозна сеслките управници с предстоящите мерки по новия актуализиран индикативен график за прием на заявления за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони през настоящата година. Интерес предизвика и последната заповед на Министъра на земеделието, храните и горите, която определя размера на плащанията допустим за подпомагане хектар по схемите за обвързано производството подпомагане за плодове, зеленчуци (оранжерийно производство).

    „Посещението ни в Ардино бе продиктувано от отличното представяне на Местната инициативна група, чиято дейност е отразена в книгата за Европейските фондове в България. Ардино е една от общините, която има реализирани силни проекти по Оперативна програма „Развитие на селските райони“, заяви Дора Христова. Тя дари няколко екземпляра от книгата на ръководството на общината.

    Кметът Мурад съобщи още, че тази година традиционните Есенни културни празници в града ще се проведат от 14 до 16 септември, а на 17 ще се организира традиционния мевлид в местността „Карапънар“, край Правдолюб.

    Гюнер ШЮКРИ 

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини