Надпревара: Децата в Кирковско подкраха велосипеди

    “Мога да управлявам велосипед безопасно!” е мотото на тринанадесетото по ред състезание по колоездене, организирано и проведено на 13. 06. 2017 г. от РУ на МВР – Кирково на площада в центъра на с.Кирково. Велосипедът е най-забавната възможност на детето да се научи да управлява превозно средство, а покрай това-да опознае правилата за улично движение и да осъзнае, че спазването им е важна най-вече за неговата собствена безопасност. Първият етап беше решаване на тест по познаване правилата за движение по пътищата. 36 велосипедисти от  7 училища на територията на Община Кирково показаха отлична теоретична подготовка и знания върху Закона за движението по пътищата, решиха за време тест от 20 въпроса . Във втория етап от състезанието колоездачите заобикаляха 5 конуса в зиг – заг на разстояние 1 метър помежду си, пренасяне на чаша с вода, майсторско движение през тесни тунели и улей, хвърляне на малка плътна топка в цел,  указване на извършваните маневри пред пешеходна пътека.

    На І място отборно се класира отборът на ОУ “Иван Вазов” – Чакаларово, на ІІ – ОУ “Устрем”  – Старово, а на ІІІ -то ОУ “Васил Левски” – Тихомир.

    При момичетата шампионка за втора поредна година стана Кристина Димитрова Чакърова от СУ “Отец Паисий” – Кирково с 4,37 наказателни точки, следвана от Ферище Алпай Маказ от ОУ “Устрем”  – Старово, а на 3 място се нареди Антония Стефанова Асенова от ОУ “Иван Вазов” – Чакаларово.

    При момчетата първенец стана Бейсим Мюмюн Али от ОУ “Устрем”  – Старово, с 3,37 наказателни точки, следван от Окан Юсеин Мехмед от същото училище. На трето място се класира Драгомир Божидаров Киряков от ОУ “Иван Вазов” – Чакаларово. Наградите за отборите-първенци  бяха, купи, статуетки медали, грамоти , футболни топки , флашки, пъзели и книги, поднесени им от кмета на Община Кирково Шинаси  Сюлейман и началника на РУ Кирково Косьо Гинев.

    Мероприятието се провежда във връзка с приетата от кмета на Община Кирково, и Началника на РУ-Кирково Работна карта за превенция на противообществените прояви и престъпленията, извършвани от подрастващите на територията на община Кирково.

    Всички участници в състезанието получиха фланелки с надписи “Стоп на агресията!”, “Не на дрогата!” и “Аз спортувам”, подарени им от МКБППМН –Кирково.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини