Обвиниха бивш болничен шеф за фалшива диплома

Районната прокуратура в Дупница повдигна обвинение срещу бившия управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Дупница Росен Тимчев.

Той е обвинен за упражняване на професия без съответна правоспособност и за съставяне на неистински официален документ, съобщиха от държавното обвинение.

Разследването срещу Росен Тимчев стартира в края на януари т.г. след сигнал от Агенция „Медицински одит“ и председателя на Общинския съвет в Дупница. В него се посочва, че временно назначеният за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ е представил в Агенция по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност „Здравен мениджмънт“, за която след проверка от страна на Министерство на образованието и науката е установено, че е неистинска. 

В хода на извършената проверка е констатирано, че текстът “вярно с оригинала“, подписът към него и този под снимката на дипломата са изписани от самия Тимчев

От справка на МОН е видно, че той не притежава съответна правоспособност, за да заема длъжността управител на лечебно заведение. 

В хода на разследването по делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на Росен Тимчев в извършването на престъпленията, поради което на 12 юни той е привлечен като обвиняем с постановление на прокурор. 

Срокът за разследване по делото е продължен с два месеца, считано от 23 май т.г. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини