Малките танцьори от Крумовград втори на етнофестивала „Децата на Балканите – с духовност в Европа“

Малките танцьори от танцов състав „Пъстра китка“ при СУ „Васил Левски“  в Крумовград с ръководител Даниела Бояджиева се класира на второто престижно място в категория „Танцови колективи“ на 17-ия Международен фестивал в Минерални бани. Състезанието беше много оспорвано. В него се включиха  над 2000 участници от още 5 страни (Индия, Молдова, Сърбия, Македония и Босна и Херцеговина). Певци, инструменталисти и танцьори от България и чужбина представиха  повече от 140 групови и индивидуални изпълнения. Звучаха мелодични и вълнуващи песни, виха се кръшни хора и изкусни танци, които превърнаха делника в празник.

С танца „Макамлии“ нашите танцьори спечелиха аплодисментите и симпатиите  както на публиката, така и на журито. На танцовия състав беше връчена  заслужена награда – купа и грамота.  Децата получиха и официална покана за участие в XX-ия Международен детски и младежки фестивал на изкуствата „Ние – XXI век“ в Слънчев бряг, който се организира със съдействието на Министерство на образованието и науката.

Целите на етнофестивала бяха постигнати. Международната сцена  създаде  възможности за изява и откриване на млади таланти в областта на музикалното и танцовото изкуство, за развитие  на техния потенциал, за съхраняване на автентичната култура на етносите от региона, както и за поддържане културното многообразие на ЕС.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини