Над 200 души се събраха на ифтар в Черноочене

Над 200 души се събраха на обща празнична трапеза – ифтар Черноочене. Мъже, жени и деца от различни възрасти и населени места започнаха да пристигат в заведение в общинския център където се състоя благотворителната вечеря.

Вярващите първо се стекоха на вечерна молитва в централната джамията на Черноочене. Местните духовници коментираха, че религиозния храм се е изпълнил като за празнична молитва по време на Рамазан Байрам.

На ифтара присъстваха Кметът на Община Черноочене Айдън Осман, Председателят на Общинския съвет Бедрие Газиюмер, общински съветници, кметове на населени места и други.

Бившият главен мюфтия Фикри Сали и имамът на централната джамия в село Черноочене Шабан Мюслюм направи благодарствена трапезна молитва. Те подчертаха, че Рамазан е месецът на опрощението, взаимопомощта и смирението. Нека да не забравим хората, които имат нужда от протягане на ръка за хаир и да сме милосърдни към бедните, гладните, страдащите хора и към ближния, казаха те.

По традиция в месец Рамазан в Черноочене се организират празнични вечери – ифтар за вярващите.

Те се провеждат след залез слънце, тъй като през целия месец мюсюлманите от зазоряване до залез слънце не консумират храна и напитки.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини