"Наглите" зад решетките: Отказаха свобода и за Йожи

Софийският апелативен съд отказа да освободи предсрочно от затвора Ивайло Евтимов-Йожи, съобщи БТА.

Ивайло Евтимов поиска да бъде предсрочно освободен след поправка в закона, която му дава тази възможност. Преди дни Софийският градски съд уважи молбата му, но днес апелативните съдии я отхвърлиха. Решението от днес е окончателно.

Миналата седмица Софийският апелативен съд отказа да освободи предсрочно от затвора и Любомир Димитров-Гребеца от "Наглите".

Заради първоначално одобреното предсрочно излизане от затвора на Йожи и Гребеца се надигна вълна от обществено недоволство и имаше политически реакции. Така правосъдният министър Цецка Цачева обяви, че управляващите ще инициират промени в НК за електронно проследяване на излезлите предсрочно от затвора престъпници.

От ГЕРБ пък отхвърлиха обвиненията, че промените в закона, гласувани в предишния парламент, са причината за възможността за предсрочното излизане на Йожи и Гребеца. Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов уточни, че затворниците могат да подават вече молба за предсрочно освобождаване, но съдът е този, който решава дали да я уважи или не.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини