„Спорт вместо цигари“ казват славейковци по проект

Учениците от 2 „в“ клас на  СУ „П. Р. Славейков“ с класен ръководител Бонка Стамболиева, които през цялата учебна година развиват дейности в клуб „Българският език – моят ключ за успех“  по проект „Училище за шампиони“,  се включиха и в инициативата на Регионалната здравна инспекция под мотото „Спорт вместо цигари“.  Макар и малки на възраст, учениците осъзнават вредата от тютюнопушенето. Това пролича от постера, който  сами направиха с рисунки - изображения на пороците  на възрастните. Малчуганите са категорични, че ще кажат „Не“ на зловредните навици, когато пораснат. Съгласни са със съвета специалистите, че е най-добре да не започват употребата на цигари, алкохол и други упойващи вещества, вместо после да полагат усилия, за да престанат.

След дългите дебати за вредните навици, класът се раздели на два отбора  по 14 участници и проведоха турнир по народна топка. За награда в спортното мероприятие всички второкласници получиха брошури, която да занесат на своите родители, както и топки, за да спортуват и  растат здрави, силни и умни.

Ръководството на училището в лицето на директора Милко Багдасаров толерира тези инициативи, включва се активно и подкрепя участващите ученици и организаторите от РЗИ - Кърджали.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини