Цял клас от „Отец Паисий”дари парите за абитуриентски тоалети за благотворителност

    Цял клас от СУ”Отец Паисий” дари парите за абитуриентски тоалети за благотворителност.Зрелостниците от ХІІ б се отказаха от пищните облекла в името на хуманна идея в помощ на нуждаещите се.Днес те се явиха на прощално тържество в родното училище по тениски.С тях  те ще бъдат и на бала си тази вечер.

    За да поздрави достойните зрелостници в училището дойде областният управител Никола Чанев.Той поднесе поздравленията си за Деня на славянската писменост и българската просвета и култура.Отбеляза,че 24 май е ден на възхита от българската азбука,ден на духа в който се пълни кошера на познанието с мед и благодат.Той призова учениците да бъдат отворени за иновации,а на абитуриентите- попътен вятър.

    Зам.-кметът на община Кърджали  инж.Катя Митовска също приветства паисиевци.Обичайте,пазете и предавайте благословения български език.Бъдете уверени и горди с училището в което учите.Учители продължавайте да пазите българското слово и вярата в науката,подчерта инж.Митовска.

    Директорът на училището Златко Атанасов награди 150 изявени ученици.В приветствието си към тях  и присъстващите той посочи,че 24 май е най-светлия,стойностен и истински празник в българската история.В далечната 855 г.солунските братя Кирил и Методий проправят пътя на славянството в света.Атанасов цитира отец Паисий:”И въздай всекиму неговите дела!”.Няма друг народ с празник на писмеността.Помнете знанието е сила,обърна се директорът към присъстващите ученици и зрелостници.

     С празнична програма бе съпътствано тържеството.Тя бе открита от мажоретния състав.Последваха изпълнения на вокална група и фолклорен състав.

    Сред гостите бяха президентът на Ротари клуб Кърджали Себахатин Гьокче и директорът на Астрономическата обсерватория Агоп Узунбохосян.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини