Окръжна прокуратура-Кърджали внесе обвинителен акт спрямо 18-годишен младеж за убийство

Окръжна прокуратура-Кърджали внесе в съда обвинителен акт спрямо Нурсен Х., на 18 г., за това, че на 8.02.2016 г. в гр. Кърджали, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, в съучастие като извършител със Шукри М., последният действащ като подбудител и помагач, по начин и със средство, опасни за живота на мнозина, умишлено умъртвил Михаил Х., като му причинил пронизващо огнестрелно нараняване в областта на гръдния кош със саморъчно преработен в боен сигнално – газов пистолет, като убийството е извършено предумишлено - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, предл. 1 и т. 9, вр. чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 63, ал. 2, т. 1 Наказателния кодекс.

Нурсен Х. е предаден на съд и за това, че на 8.02.2016 г. в гр. Кърджали, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, държал огнестрелни оръжия – два саморъчно преработени в бойни сигнално – газови пистолети и боеприпаси за тях, както и на 8.02.2016 г. в гр. Кърджали придобил от Шукри М., и държал огнестрелно оръжие - саморъчно преработен в боен сигнално – газов пистолет, без  да  има  за  това  надлежно разрешение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия - престъпление по чл. 339, ал. 1, предл. 1 и предл. 2, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 Наказателния кодекс.

Причина за убийството е конфликт между две фамилии във връзка със заживяването на млада жена от единия род с млад мъж от другия род. По делото са разпитани свидетели, назначени експертизи, приобщени веществени доказателства и др. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Окръжен съд-Кърджали. 

Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини