Данъчните гледат под лупа работата на фестивали и изложения

Данъчните ще гледат под лупа работата на търговците на фестивали, концерти и изложения.

Според данните повече от 700 обекта в страната са запечатани за данъчни нарушения за 5-те месеца на годината, като средният срок на запечатване е 11 дни, съобщават от офиса на Агенцията в Хасково. От там уточниха, че има затворени обекти включително и в Хасково.

Контролът за спазването на данъчните изисквания се засилва на големите масови прояви, който вървят по няколко дни, като проверките ще са насочени главно към издаването на касови бележки и отчитането на оборотите. От контролиращата финансова институция припомнят, че издаването на касова бон е задължително при плащане в брой, когато се продава стока или услуга, независимо дали това става в търговски обект или на сергия по време на фестивал или изложение. Поискването и съхранението на фискален бон е много важно и за потребителите, защото упражняването на правата им без този документ би било силно затруднено, напомнят от приходната администрация.

Освен налагането на глоби, когато се установят нарушения, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, инспекторите на НАП запечатват търговските обекти, допуснали нарушенията, за срок до 1 месец.

Само след няколко дни Хасково ще е домакин на четиридневен фестивал на балканската музика и кухня, вероятно дейностите по него също ще изострят вниманието на местните данъчни контрольори.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Лу
    ЛУДИЯ ТЪРГОВЕЦ
    15 -1
    13:10, 23 май 2017
    За кокошка няма прошка
    за милиони няма закони
    кокошкаря няма как
    ще лежи в затвора пак
    заповядайте на моята сергия да ви строша краката да не можете да ходите при останалите колеги!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 2
    " прикриване на приходи"
    1 -1
    04:30, 24 май 2017
    Леле я тези данъчни да си направят взаимно контрол, кой как прикрива доходи, след като те си изкарат кирливите ризи, тогава да закачат кокошките на вън, първо да си почистят двора или пред сградата да напишат " счетоводна кантора, данъчни консултаций (как да излъжем лъва)". Не взимаме в брой, а само дебели пликове. Ейййй вие олигофрени защо си мислете, че никой не знае какви ги вършите, ама всички знаят по колко работи можете на веднъж. Като една хубава пословица която моята баба всеки божи ден повтаря " чедо имам 2 ръце на които
    10 пръста на всеки един пръст имам различна работа" па и вашта работа мили данъчни е като на моита баба работата. Първо си озчистете двора пък тогава тръгнете да чистите тротоарите и да си мислите, че нещо вършите.
Последни новини